llocs de demostració

On? El lloc de demostració espanyol tindrà la seu a Alginet, un poble situat a 25 km de València, a l’est d’Espanya, amb 13.000 habitants.

Amb qui? La xarxa de distribució d’Alginet té una particularitat especial: és propietat dels usuaris finals a través d’una cooperativa.a cooperative.

En quin context? Actualment, la Cooperativa subministra 46 milions de quilowatts anuals mitjançant 40 centres de transformació, amb una potència instal·lada de 18.000 kW i gairebé 6.000 usuaris es beneficien dels comptadors intel·ligents desplegats per la cooperativa elèctrica, així com d’altres serveis i accions que la cooperativa ofereix. iniciar per beneficiar els seus usuaris finals. A banda de les principals activitats bàsiques de comercialització i distribució d’energia elèctrica, el grup cooperatiu també té un paper social important al municipi invertint i redistribuint els seus beneficis entre els usuaris finals.

On? El W.E.I.Z. El lloc de demostració es troba a la part oriental d’Estíria, a uns 30 km de la capital provincial Graz.

Amb qui? L’àrea pilot inclou el municipi de Weiz (11.700 habitants), així com els sis municipis veïns i un total de 26.000 habitants. En aquest context, el municipi de Weiz es veu com un centre que ofereix nombroses funcions importants (escoles, compres, autoritats, espectacles, hospitals, etc.) per a les llars dels municipis veïns.

En quin context? Actualment connectat a la xarxa, però el potencial dels sistemes fotovoltaics és molt elevat en relació amb el nombre de ciutadans per les necessitats d’espai als municipis veïns.

On? Els llocs pilot a Finlàndia es troben a Tampere, a l’oest de Finlàndia, i a Espoo, al sud de Finlàndia, prop de la capital Hèlsinki.

Tampere té uns 245.000 habitants i Espoo uns 300.000. Totes dues es troben entre les ciutats més grans de Finlàndia.

També són municipis treballadors importants on treballar dels municipis propers.

Amb qui? Al voltant de 3.500 persones viuen a la zona, però el que és més important és que unes 15.000 persones vénen diàriament aquí per treballar. La zona està formada per edificis universitaris, oficines de VTT i diverses empreses. Serveis com centres comercials i restaurants es troben a la zona. Tant a Tampere com a Espoo, 50 llars seran convidades a participar en l’experiment de resposta a la demanda.

En quin context? A Finlàndia, el preu de l’electricitat ha augmentat significativament recentment i nombroses llars han signat un contracte d’electricitat amb un preu de mercat per hora per estalviar en costos energètics.

La calefacció elèctrica d’espais residencials és més habitual a Finlàndia que a la majoria de països europeus. La flexibilitat de la demanda d’electricitat és necessària més que mai.