llocs de demostració

On? El lloc de demostració espanyol tindrà la seu a Alginet, un poble situat a 25 km de València, a l’est d’Espanya, amb 13.000 habitants.

Amb qui? La xarxa de distribució d’Alginet té una particularitat especial: és propietat dels usuaris finals a través d’una cooperativa.a cooperative.

En quin context? Actualment, la Cooperativa subministra 46 milions de quilowatts anuals mitjançant 40 centres de transformació, amb una potència instal·lada de 18.000 kW i gairebé 6.000 usuaris es beneficien dels comptadors intel·ligents desplegats per la cooperativa elèctrica, així com d’altres serveis i accions que la cooperativa ofereix. iniciar per beneficiar els seus usuaris finals. A banda de les principals activitats bàsiques de comercialització i distribució d’energia elèctrica, el grup cooperatiu també té un paper social important al municipi invertint i redistribuint els seus beneficis entre els usuaris finals.

On? El W.E.I.Z. El lloc de demostració es troba a la part oriental d’Estíria, a uns 30 km de la capital provincial Graz.

Amb qui? L’àrea pilot inclou el municipi de Weiz (11.700 habitants), així com els sis municipis veïns i un total de 26.000 habitants. En aquest context, el municipi de Weiz es veu com un centre que ofereix nombroses funcions importants (escoles, compres, autoritats, espectacles, hospitals, etc.) per a les llars dels municipis veïns.

En quin context? Actualment connectat a la xarxa, però el potencial dels sistemes fotovoltaics és molt elevat en relació amb el nombre de ciutadans per les necessitats d’espai als municipis veïns.

Otaniemi, Finlàndia

On? El lloc pilot finlandès es troba a Espoo, al sud de Finlàndia, a prop de la capital d’Hèlsinki. Més concretament, l’àrea pilot s’anomena Otaniemi, que és un cap a la vora del mar Bàltic. Otaniemi forma un districte de campus amb 5,2 km2 d’àrea en total.

Amb qui? A la zona hi viuen unes 3.500 persones, però el que és més important és que unes 15.000 persones acudeixen diàriament per treballar. La zona està formada per edificis universitaris, oficines de VTT i diverses empreses. Serveis com centres comercials i restaurants es troben a la zona. Otaniemi també compta amb una línia de metro que connecta la zona amb el centre de la ciutat d’Hèlsinki.

En quin context? L’Ecosistema d’Innovació Smart Otaniemi ja està implantat a la zona i gestiona el desenvolupament de sistemes energètics intel·ligents als edificis d’Otaniemi (flexibilitat, mobilitat intel·ligent, calefacció urbana, intercanvi de dades, etc.).