SOCIS

SMART INNOVATION NORWAY AS – NORUEGA

Descripció de la institució

Smart Innovation Norway (SIN) acull NCE Smart Energy Markets, el clúster líder d’indústries i institucions acadèmiques de Noruega dins de Smart Grid i Smart Energy Market Research i Innovation. SIN desenvolupa solucions intel·ligents i sostenibles mitjançant la innovació basada en la investigació i el desenvolupament empresarial. L’èmfasi es posa en els models i l’anàlisi tecnoeconòmics, la intel·ligència empresarial, els prosumidors i la flexibilitat dels usuaris. Té competències clau en R+D rellevant i aplicada, emprenedoria, intraemprenedoria i desenvolupament de processos per atendre nous negocis basats en els resultats de recerca generats. SIN i el clúster associat tenen una llarga tradició de crear spinouts relacionats amb l’energia al voltant de nous productes i tecnologies. Aquests inclouen empreses de programari i enginyeria com Scandpower, Hand-El Scandinavia, CognIT, MoreCom, Communicate, Navita/Brady, Miriam, eSmart Systems, Tiny Mesh i molt més. Juntament amb SINTEF i el Narvik University College, SIN va ser soci fundador del centre noruec de xarxes intel·ligents.

https://www.smartinnovationnorway.com/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
SIN té una llarga experiència en activitats administratives i tècniques de gestió de projectes i serà responsable de l’execució de la gestió de projectes WP1. SIN també té una gran experiència en el disseny del mercat local i les especificacions funcionals per a tot tipus de sistemes de comerç d’electricitat i flexibilitat i perspectives d’explotació per als membres del Clúster d’Energia Intel·ligent de NCE. El SIN, una organització de recerca sense ànim de lucre centrada en la innovació basada en la investigació i l’explotació dels resultats d’aquests projectes i utilitzant el potencial del clúster, liderarà el model de negoci, l’explotació i el full de ruta WP8 i l’ètica WP10.

ANONYMOS VIOMICHANKI EMPORIKI ETAIREIA PLIROFORIKIS KAI NEON TECHNOLOGION (HYPERTECH) – GRÈCIA

Descripció de la institució

Hypertech és una pime grega fundada l’any 1997. La seva unitat Energy Labs està especialitzada en oferir solucions TIC per a la xarxa intel·ligent del futur. Pretén oferir solucions flexibles per a petits i mitjans consumidors d’electricitat i solucions integrades per a empreses i proveïdors de serveis (Agregadors) en l’àmbit de la gestió de la demanda. L’estratègia empresarial d’Hypertech inclou investigació i desenvolupament de tecnologies avançades, per crear un conjunt complet de solucions i productes atractius per a tots els implicats en el mercat elèctric, a saber:

 • Solucions per als consumidors: eines per a la creació de perfils detallats de consum (Consumer Profiling), eines per a informes de facturació personalitzats (Informative Billing) i solucions innovadores per a l’automatització d’edificis i power-to-heat (emmagatzematge tèrmic) en dispositius típics de calefacció d’aigua i calefacció d’espais.
 • Solucions per a organismes públics i consumidors empresarials/industrials: solucions multiparamètriques per optimitzar el consum energètic sense comprometre els objectius de rendiment empresarial (Rendiment empresarial i Sostenibilitat), eines per a l’anàlisi i seguiment en temps real de les dades de consum elèctric (Anàlisi, Monitorització i Optimització de facturació). ), juntament amb eines de previsió i informes de consum d’energia.
 • Solucions per a empreses de serveis públics i energètics: eines per a l’anàlisi de carteres de consumidors i la configuració d’estratègies de facturació optimitzades, solucions innovadores per a la previsió i gestió de la demanda elèctrica, eines per a l’optimització del comerç elèctric i la gestió del risc i solucions d’avantguarda per garantir la interoperabilitat semàntica entre infraestructures/dispositius/sistemes de la xarxa intel·ligent, adoptant l’enfocament de l’Internet de les coses (Serveis basats en núvols i estàndards – “Internet de la xarxa”).

Hypertech ha participat activament en programes d’R+D cofinançats per la UE des de la seva creació. En el marc H2020, Hypertech coordina actualment els projectes MERLON & UtilitEE i és el responsable tècnic de PARITY, MERLON, BIMERR, FLEXCoop, PLANET, HOLISDER & DRIMPAC. Actualment també participa com a soci tecnològic principal a FLEXIGRID, Heat4Cool, WiseGRID, iELECTRIX & NOVICE.

Hypertech té una àmplia experiència en diversos aspectes de l’espectre DSM i el desenvolupament d’eines innovadores tant per al consumidor, com per als serveis públics i agregadors.

www.ht-energylabs.com

Principals tasques atribuïdes en el projecte
HPT com a soci principal participarà en el desenvolupament de la solució participant en la definició de l’arquitectura del sistema i en la definició de la solució del paquet. HPT també adaptarà i dissenyarà el marc IoT que s’encarrega de la recollida d’informació i analitzarà les dades per millorar la solució i participar en el seguiment dels llocs de demostració. HPT s’encarregarà de desenvolupar la solució de flexibilitat de resposta a la demanda basada en projectes anteriors i garantir la seva interoperabilitat.

CENTRO DI RICERCA, SVILUPPO E STUDI SUPERIORI IN SARDEGNA, Società a Responsabilità Limitata – ITALIA

Descripció de la institució

CRS4, situat al Parc Tecnològic de Sardenya, Pula (Itàlia), és una RTO fundada l’any 1990. Encapçalat inicialment pel Premi Nobel de Física Carlo Rubbia, CRS4 compta amb una plantilla actual d’unes 150 persones entre investigadors i professionals, que treballen en 6 sectors estratègics principals: Biociències, Informàtica intensiva en dades, HPCN, HPC per a l’energia i el medi ambient, TIC-Informació. Societat i Informàtica Visual. CRS4 està equipat amb un dels principals centres d’HPC italians, la plataforma de seqüenciació d’ADN de nova generació més gran d’Itàlia i un laboratori d’informàtica visual d’última generació. CRS4 ha col·laborat en +35 projectes d’R+D de la UE, entre els quals 16 al 7PM i 9 a l’H2020 principalment en els temes MEDI AMBIENT, SEGURETAT, PERSONES, CIUTATS INTELLIGENTS, INFRAESTRUCTURES i ENERGIA, +70 projectes finançats per programes de recerca nacionals/regionals i diversos contractes de recerca. amb el sector privat (petroli i gas i indústria informàtica).

https://www.crs4.it/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
CRS4 adaptarà el servei de previsió energètica desenvolupat en altres Iniciatives europees a les necessitats d’aquest projecte concret, mitjançant el desenvolupament d’una eina de previsió probabilística de càrregues domèstiques i producció a partir de fonts renovables. La previsió de càrrega es dividirà, sempre que sigui possible, en un component de referència, un component relacionat amb les càrregues tèrmiques i un component relacionat amb l’ús d’aparells l’activació dels quals es pugui programar.
La previsió acurada és necessària per considerar adequadament la gran variabilitat associada a la càrrega d’una llar individual i a la generació d’energia a partir de fonts renovables. La previsió dels components separats de la càrrega és de gran utilitat per a la implementació d’una estratègia de resposta a la demanda. El servei proposat pot estar operatiu i disponible contínuament per a la resta d’eines desenvolupades en el projecte.

TRIALOG – FRANÇA

Descripció de la institució

Trialog és una empresa de consultoria i enginyeria que ofereix experiència en innovació per a sistemes d’informació ciberfísics i industrials.
El nostre treball se centra principalment en tres àmbits: energia (mesuració intel·ligent, xarxes intel·ligents), transports (mobilitat electrònica, sistema de transport intel·ligent) i social i salut (vida d’envelliment actiu).

 • En el sector de l’energia, Trialog està ajudant els DSO de tot el món a dissenyar, desenvolupar i validar sistemes de mesura intel·ligent i xarxes intel·ligents. En particular, Trialog és un soci actiu d’Enedis per al desplegament complet del projecte de mesura intel·ligent Linky (35 milions de comptadors) des del 2008. Trialog ha participat en diversos projectes i pilots de Smart Grid a França i Europa.
 • En el sector dels transports, Trialog aporta la seva experiència en tota la cadena de valor de l’electromobilitat, donant suport als grups d’interès amb els seus coneixements i habilitats en comunicació, prova de concepte i desenvolupament de plataformes. Trialog se centra en infraestructures de càrrega, sistemes vehicle-to-grid i vehicles autònoms. Trialog també té un lideratge consolidat en la comunicació de cotxes per a la xarxa de cotxes Car 2 on la seguretat de la comunicació i la privadesa són dos factors clau.
 • En el domini social i sanitari, Trialog està desenvolupant blocs de construcció de programari per al mercat d’eHome en diverses àrees (gestió de l’energia, control de la llar, AAL). És el líder d’un projecte d’innovació francès anomenat AMISURE, que té com a objectiu millorar l’organització dels actors de les àrees de serveis assistencials.

En tots aquests dominis, Trialog ofereix principalment experiència en telecomunicacions, estàndards, interoperabilitat, resiliència, privadesa, seguretat, disseny de sistemes, validació i operació.
Trialog és membre fundador de G3-PLC Alliance, un consorci industrial mundial per donar suport i promoure l’ús de l’estàndard G3-PLC. En aquesta aliança, TRIALOG lidera els grups de treball d’Interoperabilitat i Certificació.
Trialog participa activament en la iniciativa BRIDGE, reunint tots els projectes de xarxes intel·ligents d’Horizon 2020, en particular com a president del grup de treball de gestió de dades.
Trialog és un líder mundial en estandardització en matèria de seguretat, privadesa i interoperabilitat, implicat en ISO SC27, SC41 i en ITU-T SG17.

https://www.trialog.com/fr/accueil/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
Trialog contribuirà als següents temes a nivell de projecte:

 • Definició dels casos d’ús, basat en la norma IEC 62559
 • Disseny, especificació i validació de l’arquitectura del sistema, en particular en la integració de la interoperabilitat, la ciberseguretat i la privadesa, i basant-se en el Model d’Arquitectura de Xarxa Intel·ligent (SGAM).
 • Definició de pràctiques i requisits de ciberseguretat i privadesa, i aplicació a la solució desenvolupada i als pilots de demostració.
 • Assoliment de la interoperabilitat: interfícies, compatibilitat amb formats heretats i compliment d’estàndards.
 • Anàlisi de l’escalabilitat des de la perspectiva de les TIC.
 • Desenvolupament i demostració d’un EMS de càrrega intel·ligent, compatible amb V2G i garantint la traçabilitat tant de les ofertes flexibles com de les activacions flexibles (basades en blockchain)
 • Enllaç amb BRIDGE (WG de gestió de dades) i estandardització (principalment ISO/IEC).

NXTECH – NORUEGA

Descripció de la institució

Nxtech és un proveïdor de tecnologia especialitzat en firmware i electrònica. Nxtech pot oferir desenvolupament de productes clau en mà, incloent proves i qualificacions, així com certificació i configuració de producció. Nxtech té instal·lacions de prova a casa per provar vibracions, xocs, humitat, altitud, temperatura, EMC i ESD.

https://www.nxtech.no/en/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
Desenvolupament i pilotatge d’una solució d’interfície de control intel·ligent (CI) per al dipòsit de l’escalfador d’aigua. El CI hauria de tenir algorismes locals, sensors i control per utilitzar el dipòsit de l’escalfador d’aigua com a bateria flexible mitjançant la regulació de la quantitat d’aigua amb la temperatura més alta del dipòsit. El CI s’utilitzarà per dur a terme un programa de prova per controlar el comportament de l’usuari per a l’ús d’aigua calenta. La quantitat d’aigua amb temperatura establerta es podria regular activament per: 1) Optimitzar l’energia necessària per proporcionar prou aigua calenta durant el dia 2) Emmagatzema l’excés d’energia de la llar.

NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET – NORUEGA

Descripció de la institució

L’estratègia principal de la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia (NTNU) és “Coneixement per a un món millor” i la universitat treballa per crear solucions que puguin canviar la vida quotidiana. NTNU és la universitat més gran de Noruega, amb més de 40 000 estudiants i 3500 membres del personal acadèmic. El perfil de recerca principal de NTNU és en ciència i tecnologia, però també té fortes comunitats de recerca dins de les ciències socials, humanitats, ciències naturals, formació del professorat, medicina, arquitectura i belles arts. NTNU té una àmplia experiència en recerca interdisciplinària i treballa en estreta col·laboració amb la comunitat empresarial, té molts projectes de recerca que requereixen equipament tècnic avançat i compta amb més d’un centenar de laboratoris de recerca. El 2014, els professors de NTNU May-Britt Moser i Edvard Moser van rebre el Premi Nobel de Medicina pels seus descobriments de cèl·lules que formen un “GPS interior” al cervell. NTNU participa activament en els programes marc de la UE per a la recerca i Horizon 2020 i treballa en col·laboració amb comunitats de recerca líders a tot el món, com ara el MIT, la Universitat de Stanford, la UC Berkeley, la TU Delft, la DTU, la Universitat de Tsinghua, la Universitat Jiao Tong de Xangai i la Universitat. de Tòquio.

NTNU ha treballat amb la innovació durant més de 100 anys, incloent l’emprenedoria i la comercialització, desenvolupant-se a partir de l’educació, la recerca i les activitats artístiques. Treballant conjuntament amb altres actors, NTNU obre el camí per a startups i també per al desenvolupament de les empreses existents. NTNU proporciona les millors condicions per al desenvolupament del seu personal acadèmic i el reconeixement del mèrit mitjançant programes i assignacions dirigides; per exemple, ‘Outstanding Academic Fellows Programme’ i col·laboració amb socis del sector. NTNU participa o coordina més de 150 subvencions H2020.

Tres departaments de NTNU contribueixen i desenvolupen el projecte SENDER:

 • Departament d’Estudis Interdisciplinaris de Cultura. El Departament és una unitat interdisciplinària amb una plantilla que cobreix diverses humanitats i ciències socials. Els empleats del departament estan involucrats en diversos grans projectes de recerca nacionals i internacionals. La investigació la portarà a terme el Centre d’Energia, Clima i Medi ambient del departament que es va crear per coordinar la creixent i ara força gran activitat de recerca centrada en importants reptes socials. Al voltant de 20 acadèmics estan estudiant temes com la política energètica i climàtica, l’eficiència energètica i el consum d’energia, el desenvolupament d’energies renovables, la percepció pública i el compromís amb el canvi climàtic i l’energia sostenible, l’adaptació al clima, les ciutats sostenibles i el transport i estratègies cap a les transicions a la sostenibilitat. El Centre per a l’energia, el clima i el medi ambient es troba entre les comunitats de recerca més grans dins les seves àrees d’interès a Europa. Els seus estudiosos provenen dels estudis de ciència i tecnologia, sociologia, ciències polítiques, antropologia, estudis d’organització i estudis de gènere.
 • El Departament es dedica a la recerca en una àmplia gamma de disciplines i ofereix un entorn de recerca d’alta qualitat per al personal i els estudiants. El Departament té una forta tradició de recerca interdisciplinària i participa en projectes col·laboratius tant nacionals com internacionals. El Departament té una forta tradició de recerca interdisciplinària i participa en projectes col·laboratius tant nacionals com internacionals. El grup d’investigació “ciutadà, medi ambient i seguretat” analitza els factors que impulsen el consum ambientalment rellevant, des de decisions de consum quotidià a petita escala fins a decisions d’inversió a gran escala. Moltes d’aquestes decisions estan relacionades amb l’energia. A més, els potencials de canvi de comportament i l’anàlisi dels processos de canvi és un tema d’investigació del grup a través dels dominis del comportament. Els projectes de recerca estan orientats a comportaments d’alt impacte en els àmbits de l’ús energètic, el transport, l’habitatge, l’alimentació, el consum, l’oci, la cultura i l’empoderament. El grup compta amb un gran nombre de beques de recerca nacionals i internacionals, moltes d’elles com a coordinadors.
 • Departament d’Economia Industrial i Gestió Tecnològica (IØT). El departament té programes educatius i projectes de recerca desafiants i inspiradors en l’àmbit transversal de la gestió tecnològica. El grup d’investigació energètica de l’IØT té una forta competència en: gestió de la incertesa en els sistemes elèctrics, desenvolupament de models de licitació per a productors i agregadors, formulació d’opcions de disseny del mercat elèctric, planificació i operació de xarxes de transport i distribució, anàlisi de l’equilibri de les energies renovables, avaluació de la utilització òptima. de recursos flexibles distribuïts, i recomanant polítiques energètiques europees. IØT és l’institut amfitrió de FME NTRANS – Centre Noruec d’Estratègies de Transició Energètica. IØT també lidera la Iniciativa de Transició Energètica de NTNU que coordina tota la investigació a NTNU sobre estratègies de transició energètica.

https://www.ntnu.edu/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
NTNU liderarà el procés de co-creació creant el grup de direcció, organitzant els tallers i traient les conclusions. Dins del WP5, NTNU serà responsable del modelatge de patrons de consum i de l’esquema de resposta a la demanda a mida. Analitzaran el comportament energètic identificant els tipus de consumidors clau basats en la segmentació i especificant quin consumidor té més probabilitats d’adoptar serveis o productes energètics específics. A més, NTNU contribuirà al comerç de flexibilitat peer-to-peer com a part de la tasca 6.2.

UNIVERSITAT DE CIÈNCIES APLICADAS ALTA ÀUSTRIA – ÀUSTRIA

Descripció de la institució

Amb més de 6000 estudiants en 70 programes de grau reconeguts internacionalment, 450 acadèmics en recerca i docència i estudiants de 60 països diferents, la Universitat de Ciències Aplicades d’Alta Àustria és un actor important en l’educació universitària a Àustria. Les cooperacions amb 250 universitats associades a tot el món i més de 1.000 socis del sector ofereixen una gran quantitat d’oportunitats en educació i recerca internacionals.

https://www.fh-ooe.at/en/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
En el transcurs del projecte, FHOOE se centrarà en la regulació i l’anàlisi de polítiques als països dels llocs de demostració ia nivell europeu a curt mitjà i llarg termini. FHOOE també participarà en el desenvolupament d’eines de previsió probabilística de càrregues amb CRS4. L’anàlisi de polítiques i regulacions també s’ampliarà a altres països europeus per a l’estudi de replicació.

EUROQUALITY – FRANÇA

Descripció de la institució

Fundada l’any 1997, Euroquality és un proveïdor de serveis especialitzat en consultoria d’innovació i gestió de projectes. Les seves principals activitats són la consultoria d’innovació, estudis econòmics, avaluació de polítiques, estudis tecnològics i tècnics, desenvolupament de material de comunicació, formació i gestió de projectes nacionals i europeus. Des de fa 20 anys, Euroquality ha sabut adaptar les diferents mutacions tecnològiques i estar sempre al capdavant de l’estat de l’art, assessorant clients internacionals en el desenvolupament de les seves innovacions. Euroquality també ha participat com a soci en un gran nombre de projectes sobre programes PF6, FP7, H2020, LIFE+, LIFE, Leonardo i Erasmus+, aportant el seu coneixement sobre diversos temes tècnics i la seva gran experiència en la gestió de projectes i normes de la UE. . Aquesta experiència és considerada essencial per la majoria de coordinadors de projectes amb què ha treballat EQY, ja que ajuda a garantir la correcta implementació del projecte en el seu moment i respectant les normes, utilitzant metodologies i eines ja aprovades.

https://www.euroquality.fr/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
Euroquality s’encarregarà de la gestió de la informació, ajudarà el SIN a animar el consorci i desenvolupar eines que facilitin l’intercanvi de coneixements i el treball col·laboratiu. Euroquality també supervisarà les activitats de comunicació i difusió en estreta col·laboració amb el coordinador i tots els socis del projecte. EQY liderarà el WP9 sobre activitats de comunicació, difusió i explotació.

ASSOCIACIÓ ECOSERVEIS-ECOSERVEIS – ESPANYA

Descripció de la institució

Ecoserveis és una consultoria sense ànim de lucre especialitzada en temes de gestió energètica, que treballa en la promoció i educació en matèria d’energia, eficiència energètica i energies renovables. Treballa les relacions entre energia i societat identificant les seves necessitats energètiques, aportant solucions i construint ponts entre la societat i la tecnologia, la recerca i la innovació per tal de promoure un model energètic just i sostenible. Va ser creat l’any 1992 per apropar l’àmbit científicotecnològic a la societat.

Ecoserveis forma, ofereix solucions i assessora a professionals, administracions, empreses i entitats en els àmbits de les energies renovables, l’eficiència energètica, els drets energètics, la mobilitat sostenible, el finançament d’energia sostenible, IoT, canvi climàtic i protecció del medi ambient. L’organització també duu a terme accions i projectes de compromís comunitari que mobilitzen col·lectius socials per difondre els avantatges de l’ús eficient de l’energia i promoure les energies renovables.

Ecoserveis ha participat en més de 30 projectes europeus que van esclatar la innovació en els àmbits de l’energia i la societat en diferents programes (FP7, SAVE, ALTENER, IEE, Comenius, Erasmus, H2020), i l’entitat treballa en estreta col·laboració amb un ampli local, xarxa pública/privada nacional i europea.

https://www.ecoserveis.net/en/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
Ecoserveis contribuirà a l’especificació d’un sistema de resposta a la demanda proactiu treballant en la definició de les estratègies de participació del consumidor (WP3). ECO també s’encarregarà de la coordinació de la implementació treballant en la implicació del consumidor per a la demostració, supervisant la instal·lació dels equips, la demostració i el seguiment. L’ECO també supervisarà l’anàlisi dels resultats.

ALGINET DISTRIBUCIÓN ENERGÍA ELÉCTRICA S.L.U. – ESPANYA

Descripció de la institució

Alginet Distribución Energía Eléctrica és un DSO local ubicat a la zona d’Alginet, l’entitat forma part del Grup Cooperativa Elèctrica d’Alginet i el seu únic i únic accionista és la Cooperativa.

Formant part del grup Cooperativa Elèctrica d’Alginet, el DSO d’Alginet neix dels principis cooperatius i sempre intenta posar els usuaris finals al centre de les seves decisions empresarials. Tenint això en compte, el DSO sempre ha intentat reinvertir els seus beneficis en una millor infraestructura i nous serveis per als seus clients, que són el nucli i la part principal del grup, ja que no només són clients sinó també col·laboradors de l’empresa.

El DSO subministra electricitat a més de 5.700 punts de subministrament mitjançant més de 40 centres de transformació MT/BT, amb una potència instal·lada de 18.000 kW. L’empresa també ha finalitzat un gran projecte el 2014; la instal·lació d’una nova subestació elèctrica, que permeti la captació d’energia en un nivell de tensió superior (132 000 V.) per al seu posterior processament. La subestació HV/MM és d’ús exclusiu del DSO de la cooperativa. Amb la construcció de la nova instal·lació, la cooperativa elèctrica d’Alginet va ser la primera cooperativa a gestionar una subestació en propietat a Espanya.
A més, l’any 2008 es va implantar un sistema pioner de mesura intel·ligent al DSO d’Alginet. Des d’aleshores, tots els usuaris finals de la xarxa d’Alginet estan equipats amb comptadors intel·ligents als seus punts d’usuari final. Això permet al DSO no només mesurar el consum de l’usuari de forma remota, sinó també gestionar i controlar tota la xarxa d’una manera intel·ligent i eficient. Aquest sistema de comptador intel·ligent permet al minorista del grup cooperatiu (Suministros Especiales Alginetenses) facilitar una factura detallada als usuaris finals, proporcionant informació sobre la quantitat d’energia consumida al dia, a partir de mesures reals, i la distribució mitjana horària de l’energia. consum.

Alginet posarà en marxa un dels llocs de prova pilot del projecte per a la demostració, validació, avaluació i promoció dels resultats desenvolupats dins del projecte. Concretament, els resultats del projecte es posaran a prova en condicions reals a Alginet, una localitat propera a València (Espanya) amb 13.100 habitants, on la distribució i el subministrament elèctric són gestionats localment per la cooperativa elèctrica i el seu DSO, Alginet Distribución Energía Eléctrica.

https://www.electricadealginet.com/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
L’ADEE oferirà un lloc de demostració a la ciutat d’Alginet, a Espanya, com a DSO, s’encarregaran de comprometre els consumidors al seu lloc de demostració i de la seva implicació durant el projecte. Per fer-ho, ADDE organitzarà tallers i reunions durant tota la durada del projecte.

WEIZER CENTRE D’ENERGIA I INNOVACIÓ – ÀUSTRIA

Descripció de la institució

El Weizer Energy Innovation Center GmbH (W.E.I.Z.) com a punt de contacte regional per als principals temes “Energia” i “Innovació” és un motor important per al canvi estructural econòmic a la regió d’Estíria oriental. Com a soci orientat a la xarxa per al desenvolupament econòmic, W.E.I.Z. mentrestant més enllà de la regió com a punt de contacte per a activitats sostenibles v.a. conegut com “edifici i habitatge ecològic, eficiència energètica i energies renovables”. Subcontractat de l’empresa matriu, W.E.I.Z. Immobilien GmbH, amb el departament intern d’R + D de l’agència de projectes Weizer Energy Innovation Center GmbH, es desenvolupen i promouen una gran varietat de projectes d’R + D i innovació a nivell regional, nacional i internacional. Camps concrets d’R+D a l’o.a. Els punts focals inclouen u.a. Innovacions energètiques en les àrees de subministrament elèctric desacoblat entre xarxa, recuperació de calor residual de plantes industrials, cogeneració basada en biomassa (gasificació de fusta, generadors elèctrics), i desenvolupament i promoció de conceptes energètics regionals (SECAP), anàlisis energètiques (catastre energètic). ) i mesures energètiques (KISS KlimaInitiative SonnenStrom) Promoció i assessorament de protecció contra l’apagada).

https://www.innovationszentrum-weiz.at/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
WEIZ proporcionarà un lloc de demostració a Àustria, serà responsable de la contractació de consumidors al seu lloc de demostració. Weiz també participarà en la instal·lació d’equips, en la comunicació amb els usuaris i en les activitats globals de demostració i seguiment.

VTT CENTRE DE RECERCA TÈCNICA DE FINLANDIA LTD – FINLANDIA

Descripció de la institució

VTT Technical Research Center of Finland Ltd (VTT), és una societat de responsabilitat limitada sense ànim de lucre de propietat estatal i controlada per llei. La Llei sobre la Societat de Responsabilitat Limitada anomenada VTT Technical Research Center of Finland Ltd (8761/2014) estableix disposicions sobre les operacions i l’estat de la VTT (aquesta Llei entra en vigor l’1 de gener de 2015 i substitueix la Llei sobre el Centre d’Investigació Tècnica de Finlàndia). 953/2010 i totes les modificacions que s’hi hagin fet posteriorment). El Ministeri d’Ocupació i Economia és el responsable de la direcció de la propietat estatal.

Com a organització imparcial de recerca i tecnologia (RTO) sense ànim de lucre i amb el mandat i la missió nacionals de donar suport a la competitivitat econòmica, el desenvolupament social i la innovació, VTT duu a terme activitats de recerca i innovació per a les necessitats de la indústria i la societat basada en el coneixement. El 2018, la facturació neta de VTT va ser de 159,7 milions d’euros i els altres ingressos operatius van ser de 81,2 milions d’euros, amb personal altament format el 2054. VTT rep aproximadament un terç dels seus ingressos totals directament del govern finlandès. Això permet a VTT dur a terme la investigació estratègica d’alt risc i invertir en infraestructures de recerca i tecnologia, que són necessàries per generar el coneixement i el saber fer necessaris per complir el mandat públic de VTT.

Per contribuir als objectius de la UE per al 2020 i més enllà, VTT treballa en sinergia amb el Ministeri d’Ocupació i Economia finès, amb xarxes regionals d’innovació a tot Finlàndia i amb nombroses plataformes i associacions europees. Dins d’Horitzó 2020, VTT té com a objectiu la renovació de les cadenes de valor industrials europees augmentant la competitivitat de la UE alhora que reforça els ecosistemes dinàmics i aborda els reptes socials.

VTT té una llarga i àmplia experiència en projectes de la UE sota diferents programes de finançament i altres marcs (també PPP, EIT, EIP, etc.). De mitjana, la proporció de socis de la indústria era del 48% als consorcis on VTT participava al 7PM. El 2018, VTT va participar en 403 projectes de recerca finançats per la UE (278 dins d’H2020). Classificat entre els principals RTO europeus, VTT està compromès amb la col·laboració responsable per assolir els objectius d’Europa 2020 mitjançant la creació de xarxes amb actors finlandesos i europeus en el context global.

https://www.vttresearch.com/en

Principals tasques atribuïdes en el projecte
VTT contribueix a desenvolupar un model de subagregador per introduir recursos de flexibilitat distribuïts als mercats. Aquesta aportació es basa en treballs previs per desenvolupar el concepte. La demostració pràctica aborda la càrrega de vehicles elèctrics i realitza anàlisis de dades per a unitats de càrrega de vehicles elèctrics, buscant millorar la predictibilitat i el control de la càrrega com a part de la cadena de valor del subagregador.

PARAGON – GRÈCIA

Descripció de la institució

PARAGON S.A. és una pime de recerca, tecnologia i desenvolupament activa en R+D i serveis comercials per a aplicacions en transport, TIC, processos i fabricació i seguretat. Les nostres activitats d’RTD van des de projectes de desenvolupament intern fins al desenvolupament i subministrament de solucions i aplicacions i la participació en consorcis d’RTD com a soci de recerca de pimes. L’experiència principal de Paragon és la creació de bessons digitals mitjançant ANN combinada amb l’optimització multi-objectiu mitjançant algorismes genètics. Concretament, Paragon s’especialitza en tècniques d’Intel·ligència Artificial com la percepció humana, el modelatge i els bessons digitals, el reconeixement de patrons i la previsió; així com l’optimització multi-objectiu mitjançant algorismes genètics (tots aplicats en aeronàutica, seguretat, energia, fàbriques, etc.). Fins ara, PARAGON ha participat en 30 iniciatives de recerca en EC FP4 – H2020 en aeronàutica (incl. Clean Sky JU), TIC, fàbriques del futur (FoF), energia, medi ambient i seguretat. Les activitats comercials comprenen una sèrie de serveis, que inclouen aplicacions i suport científics i de mesura (experimentals, industrials, de seguretat i salut laboral), desenvolupament d’aplicacions especialitzades i representació comercial dels principals fabricants especialitzats d’instrumentació industrial i científica de la UE i la UE. EUA als mercats de Grècia i el sud-est d’Europa. PARAGON també és patrocinador – coorganitzador de les conferències internacionals biennals IC-EpsMsO – International Conference on “Experiments – Process – System Modeling – Simulation – Optimization” (www.epsmso.gr) i IC-SCCE – International Conference “de Scientific Computing to Computational Engineering” (www.scce.gr). Les participacions més recents en projectes de recerca de la CE inclouen PRECOM (H2020, FoF, Universitat de Linnaeus), ASCENT (H2020, Clean Sky, Aerosertec), INTEFIX (FP7, Factories of the Future, IK-4 Teknik), FoFdation (FP7, Factories of the Future). , Airbus), ACTUATION 2015 (FP7, Aeronautics, Goodrich Actuation Systems), CRESCENDO (FP7, Aeronautics, Airbus), iProd (FP7, ICT, LMS Intl.), WENEMOR (FP7, Clean Sky, Trinity College Dublin), MIPMaDe ( FP7, DG Home, Isdefe).

https://paragon.gr/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
Paragon s’encarregarà o desenvoluparà el consumer digital bessó del consumidor en T5.3 per provar i millorar l’eficiència de la solució abans de la seva implementació. Paragon també s’encarregarà de l’aplicació/utilització del bessó digital del consumidor per a altres llocs d’Europa per a les proves de replicabilitat en T8.4.

INSTITUT AUSTRIA DE TECNOLOGIA GMBH – ÀUSTRIA

Descripció de la institució

AIT és l’organització de recerca no universitària més gran d’Àustria amb més de 1.300 empleats. Ocupa una posició de lideratge en el sistema d’innovació austríac i un paper clau corresponent a Europa. En l’àmbit de la integració de xarxes intel·ligents i DER, la principal experiència d’AIT és en tecnologia de baixa i mitjana tensió, qualitat d’energia, seguretat i anàlisi de fiabilitat. L’AIT Center for Energy té una llarga experiència en la integració activa de la generació distribuïda en xarxes de distribució d’energia i aplicacions relacionades. AIT ofereix una excel·lent xarxa nacional i internacional. Està representat en diverses plataformes tecnològiques, a saber, la National Technology Platform Smart Grids Austria (NTP) i la European Technology Platform for Electricity Networks of the Future. També participa en els programes conjunts d’EERA sobre xarxes intel·ligents i PV i en diversos acords d’execució de l’Agència Internacional de l’Energia (ISGAN/SIRFN, PVPS). L’AIT té una àmplia experiència investigadora en l’àmbit de la integració de DER a les xarxes elèctriques i ha participat i liderat diversos projectes de recerca nacionals i internacionals.

https://www.ait.ac.at/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
AIT s’encarregarà de provar la solució en un entorn simulat. AIT realitzarà proves en un laboratori per garantir l’eficiència de la solució en una situació similar a la dels llocs de demostració. AIT també desenvoluparà un laboratori digital per garantir la interoperabilitat entre el soci per assegurar-se que la solució es desenvolupa de manera eficient treballant directament en la seva interoperabilitat.

QUE TECHNOLOGIES IKE – GRÈCIA

Descripció de la institució

QUE Technologies és una empresa amb seu a Atenes, Grècia, amb la missió de fusionar tecnologies de la cadena de blocs i els dominis IoT per facilitar l’intercanvi de flexibilitat automatitzat mitjançant l’ús de contractes intel·ligents activats per informació de context en temps real. El nostre objectiu és reinventar el control d’edificis introduint el paradigma d’Internet de les coses (IoT) en els sistemes de gestió d’edificis d’avantguarda Human Centric per a habitatges i oficines que interactuen amb el barri i el sistema energètic en un paradigma de ciutat intel·ligent.

Intel·ligència empresarial: aprofitant el poder de les dades, les eines d’anàlisi visual QUE permeten als actors de les xarxes intel·ligents obtenir coneixements profunds sobre el rendiment energètic dels actius o clients i donar suport als processos de presa de decisions per a la participació de fonts de demanda distribuïda en els mercats energètics. Aquests BI permeten avaluar el potencial de demanda de l’edifici de serveis auxiliars i definir estratègies de gestió òptimes per a la seva integració en el sistema energètic. Els agregadors poden muntar, controlar i gestionar sobre la marxa centrals elèctriques virtuals des de petites càrregues distribuïdes; Les empreses de serveis energètics i els gestors d’instal·lacions poden avaluar el rendiment energètic dels edificis en temps real; Els residents de l’edifici poden entendre els seus patrons d’ús d’energia i les oportunitats per millorar l’eficiència.

Els membres del nostre equip estan combinant les seves forces i coneixements de molts anys d’investigació i experiència industrial en diverses disciplines, des de l’enginyeria elèctrica fins a l’aprenentatge automàtic i la web semàntica, amb l’objectiu principal d’oferir una experiència purament automatitzada i personalitzada que ofereixi un gran confort i comoditat als ocupants. satisfacció. Creiem fermament que les cases haurien de convertir-se en cases còmodes que sàpiguen què necessiten els ocupants. Reclamem que les oficines s’han de convertir en llocs de treball vius estimulants que sempre respectin les preferències en temps real de les persones.

El nostre patrimoni prové de molts anys de recerca i desenvolupament tecnològic. Les solucions QUE es basen en tecnologies emergents i prototips innovadors que han sorgit d’una investigació innovadora en l’àmbit del Programa Marc Europeu de Recerca Competitiva.

https://www.que-tech.com/

Principals tasques atribuïdes en el projecte
QUE dissenyarà desenvolupar una aplicació frontal fàcil d’utilitzar i intuïtiva per als Prosumers. Això facilitarà la visualització dels fluxos de dades per garantir l’accessibilitat de la solució i garantir la consciència i la participació dels consumidors en els esquemes de DR. QUE també desenvoluparà una aplicació d’agregació com a eina de front-end per garantir una gestió optimitzada de la cartera.